linneamariak

Sambo-Småbarnsförälder-Virrpanna

20120528

Publicerad 2012-05-28 14:14:59 i Allmänt,

Det var så skönt i lördags och få skämma bort sig hos frisören. Nu är jag riktigt ljus igen :) Eba hade det bra hos mormor och när jag var klar köpte jag och Owe med oss sen lunch och åkte dit. Jag hade saknat henne massor!! Vi tog senare en tripp till Järna och hälsade på farfar och Kerstin. Som vanligt när vi är där går tiden jättefort och vips så hade vi suttit och fikat i 3 timmar och pratat skit. vi som bara skulle stanna på en snabb fika ;) haha!
Annars har helgen varit lugn. Idag har vi en trött gnällig tjej. Sover massor har hon gjort. Jag och Owe känner oss jätte sänkta men det ska nog ordna upp sig.

På återseende :)

20120525

Publicerad 2012-05-25 23:03:23 i Allmänt,

Idag har vi varit på klänning och skor jakt. Vi hamnade både på Stinsen och på Sollentuna centrum och till slut fick jag tag på den, men jag är inte säker på om storleken är den rätta så jag får eventuellt byta. Vita tygskor och blommiga sommarskor med kilklack blev mina.

Big Baby fick också ett besök utav oss och Ebba blev en nappflaska rikare. Den kommer eventuellt behövas imorgon då Ebba ska vara hos mormor några timmar. Jag ska fixa håret (äntligen!) och Owe ska få några timmar för sig själv. Det kan vi alla behöva! :)

Det här med amning är ju en stor fråga som många tycker och tänker i. Själv så har jag helammat tills för några veckor sedan då vi köpte ersättning för att prova om hon även tog det. Vi har bara provat det några gången i veckan så hon inte vänjer sig vid flaskan.Vi har bara låtit henne få lite grann och sedan bröstet. Och i början tog hon inte flaskan alls men nu går både flaska och bröst bra. Känns toppen! Nu kan vi börja lämna ifrån oss henne utan att känna stress för att hon inte får mat och jag slipper stressen med att pumpa. För stress och amning går inte ihop.

Någon gång i juni/juli ska vi troligtvis lämna bort henne över natten också. Det ska bli såå skönt att få äta varm mat i lugn och ro, bara vara Owe och Linnéa, och få sova en hel natt. Ladda om batterierna helt enkelt. Det kommer vi kunna leva på länge och i längden tror jag man blir en bättre förälder om man får ladda om ibland.

20120522

Publicerad 2012-05-22 14:38:24 i Allmänt,

Vilket fint dop Estelle fick :) Känns inte riktigt som om vi kommer toppa det ;) men det blir nog fint endå :) Ebba är på bra humör idag. Toppen! Men kan tänka mig att hon blir grinig när lollo kommer, bara för att :P Haha!

Blommorna är planerade nu iallafall. Vi måste bara leta efter fästena till balkonglådan som nog ligger gömd i källaren. Saker och ting hamnar på alla möjliga platser när man flyttar!

Påskpresent

Publicerad 2012-05-22 11:01:13 i Allmänt,

Har glömt att visa denna fina påskpresent som Ebba fick av gudmor Sandra. Ligger väldigt mycket kärlek bakom då hon målat dom själv. Tack igen!!



Dagen blir lugn. Vi ska planetra lite blommor på balkongen som vi köpte igår. Senare kommer Lollo hit och sniffar bebis :) ♥

20120520

Publicerad 2012-05-20 11:41:15 i Allmänt,

Idag är det söndag. Känns jätte skönt. Just nu lyxar jag till det med en kopp kaffe i min ensamhet medans mina hjärtan ligger och sover :)

Igår var vi till Tyresö och fick hjälp med bilen. Owe kan fortfarande inte använda sin hand helt fullt ut, så Robban hjälpte till och bytte bromsbelägg och bromsok på framvagnen. Dessutom fick vi grillat till middag där ute. Att få bilden fixad och middag är en bra deal! Ebba var trött och grinig hela dagen, hon hade inte sovit bra på natten. Vid halv 5 satte jag henne i bärselen och gick ut, då somnade hon. :)

Idag ska vi bara vara hemma. Vi ska försöka ta oss ner till källaren bara och kolla efter våra sommarskor.

I veckan var vi ju till Bvc och allt såg jätte bra ut. Hon följer kurvan jätte bra och vart klart godkänd av läkaren som kollade på henne. Nästa gång blir på min födelsedag den 13/6, och då blir det 3 månaders sprutan. Men det går nog fin fint :) På mvc gick det också bra, jag hade läkt ihop fint. :)

Ebba har för några veckor sedan hittat sina händer. Hon ligger ofta och pillar på dom, men helst av allt ska dom vara i munnen! Hon ler ofta tillbaka om man ler mot henne, och hon gillar att leka titut! Väldigt stark i nacken är hon också :)





20120516

Publicerad 2012-05-16 09:55:52 i Allmänt,

Här har vi haft en helt okej natt. Men jag känner mig slutkörd iallafall. Det här jäkla vädret är inte bra för mitt huvud. Men men. Jag är duschad och sminket är på. Ebba och Owe har myst i sängen och kollat på barnprogram. Hon är jätte förtjust i tvn haha! Nu ska vi käka frukost och packa ihop oss innan vi åker till Kista.

Ha en fin dag ♥

20120514

Publicerad 2012-05-15 11:41:48 i Allmänt,

Efter mycket jagande på läkare och inställda telefontider så har vi äntligen fått veta hur det står till med svår lilla plutt. Och hon är FRISK!! Åh vad lättad jag blev av det beskedet!

Imorgon är det dags för ett besök på Bvc med vägning och mätning, samt ett läkar besök där dom kollar alla leder, höfterna och synen tror jag. Efter det ska vi till barnmorskan vi hade på ett återbesök :)

Bjuer på några goa bilder på skruttan. Hon har tappat nappen, blir ledsen och får sen tillbaka den igen :)







Älskade barn ♥

20120507

Publicerad 2012-05-07 18:36:51 i Allmänt,

Hallå mina vänner! Här hemma är allt frid och fröjd. Stumpan sover och har gjort det ett tag. Owe och jag tom fått ätit middag tillsammans. Det händer inte ofta nu för tiden hehe. Här hemma är vi förkylda. Ebba har klarat sig ganska bra. Lite små snorig är hon bara. Hennes mage fungerar bättre nu sedan vi började med miniform. Nu har hon inte magknip på kvällarna längre och vi har kunnat börja med lite kvällsrutiner. Tutta-bada-pyjamas-tutta-mys-sova. Så otroligt skönt!

Idag var vi till Bvc. Ebbisen väger nu 5250g och är 57,5cm lång. Stora tjejen!

Nu ska jag passa på att krama lite på gubben min innan hon vaknar. Ha det fint! Puss ♥

20120504

Publicerad 2012-05-04 17:48:11 i Allmänt,

Hej på er! Tack för kommentarerna förrut :) Här hemma mår vi okej. Owe börjar bli bättre i handen men är kanonförkyld, och jag och Ebba är snoriga. Dessutom har hon börjat gallskrika och bli jätte ledsen varje kväll. Gaser tror vi. Vi var och köpte miniform idag som ska underlätta gaserna att komma ut. Pluttan :(

Här hemma händer inte mycket annars. Vi kämpar på.



Om

Min profilbild

Linnéa

Min blogg handlar om mitt liv som småbarnsförälder. Jag bor i Akalla, en förort till Stockholm tillsammans med min sambo Owe och tillsammans har vi dottern Ebba som kom till världen 120317. Hoppas du finner den intressant. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela