linneamariak

Sambo-Småbarnsförälder-Virrpanna

Bm besök!

Publicerad 2012-02-27 20:21:57 i Allmänt,

Besöket hos BM gick jätte bra. Nästa gång blir på måndag om vi inte fött innan det. Nu börjar bebisen bli rund och go, och jag har lagt på mig en jäkla massa vatten. Mina fötter är inte vackra! Stödstrumpor är min vän nu hehe. Hela 9,5 kg har jag lagt på mig hittills. Helt okej för att vara i v39 (38+6)  :)

20120227

Publicerad 2012-02-27 12:40:09 i Allmänt,

Åh du härliga måndag! Jag har fått sova hyffsat inatt, trotts en sissodär 5 toa besök under natten. Vid halv 8 gick jag och la mig på soffan då någon börjat spika och föra oväsen i en längenhet brevid.
Mitt lilla hjärtegull kom hem på lunchen och åt upp rester ifrån middagen. Igår hade jag överträffat mig själv. Örtmarinerad nötstek, potatisgratäng och gräddsås med skyn från köttet i. Jäklar vad gott det blev.

Idag ska vi till barnmorskan igen för kontroll. Hoppas allt ser bra ut :) Ingen bebis på gång ännu iallafall. På onsdag går vi in i v.40. SPÄNNANDE! Jag och Owe sover jusst nu med en filt och en snutte som vi ska ta med till bb så dom får lite av våran doft på sig.

Nu har vi skrivit upp en lista med pojk och flick namn som vi gillar, så vi får se vad det blir :)

Hoppas ni har en bra dag. Puss på er ♥



Namn

Publicerad 2012-02-23 12:28:38 i Allmänt,

Jag sitter och kollar runt på olika sidor på olika namn till våran lillkorv. Vi har ju några namn som vi verkligen gillar men vi är fortfarande inte helt säkra. Jag tror inte vi kommer kunna bestämma oss förns den har tittat ut.

Vad ska ni hitta på idag? Jag väntar på att gubben ska sluta så ska vi vara borta hela kvällen. Bauhaus, Ikea, Clas Ohlson, Ica Maxi står på agendan idag. Full rulle helt enkelt!

20120223

Publicerad 2012-02-23 11:10:02 i Allmänt,

I morse föddes en kronprinsessa. Jag tycker det är så spännande! Än så länge så är det inget på gång för min del, så chansen att vi skulle få våran knodd idag är liten. Men man vet aldrig ;)

Jag började morgonen med en riktig vitamin kick. Messmörs mackor, stor fruktsallad och apelsinjuice. Nu är jag redo att möta dagen :)



Puss på er ♥

Dagen

Publicerad 2012-02-22 18:37:12 i Allmänt,

Jag kom iväg till Kista till slut och gjorde rätt för mig. Gick in på Åhléns och köpte gardiner till vardagsrummet också. Jag hade sett ut ett par linne gardiner som jag ville ha, men priset var inte vad jag räknat med. 399:- tyckte jag var okej pris för ett par, men när det visade sig att det bara var en gardin som kostade så mycket (och man vill ju helst ha två) ja, då blev jag snål. Köpte ett par i bommul istället då dom var relativt lika, men dom kostade 99.- st istället. Mycket rimligare :)

Köpte med mig en påse Pimpim och Fruxo också som ska åka med till förlossningen. Om dom inte råkar hamna i magen tidigare, för det vet man ju aldrig ;)

Imorse tittade jag på Sjunde himmlen (svin tråkigt program men på nått sett är man fast) och där käkade dom Oreo´s. Så det fick följa med hem från Ica, och halva paketet är redan slut. Ooops! ;)

Här får ni ett hum om hur köket blir nu när mosaiken är uppe :)



Notera våra fina gula handdtag ;) Vi har ännu inte hittat några vi gillar så då får tejp funka! Haha!



Goda kakor!

Hoppas ni haft en bra dag mina fina. Puss på er ♥

20120222

Publicerad 2012-02-22 12:21:25 i Allmänt,

V.39 idag. Tiden går fort. Jag är så fruktansvärt trött nu hela tiden. Ska ta och slänga på mig lite kläder och ta mig in till Kista. Måste upp till Mama Mia och betala för min TENS apparat som jag lånat hem.

Får se när jag orkar uppdatera nästa gång.

Puss på er ♥

...

Publicerad 2012-02-16 20:52:34 i Allmänt,

Orkar inte ta någon bild idag. Är helt slut och har ont lite överallt. Tar en bild när jag mår lite bättre :)

Ändrade planer

Publicerad 2012-02-16 12:15:11 i Allmänt,

Tuva har blivit magsjuk så dom ska jag inte hänga med. Tröttheten börjar göra sig påminnd så jag ska ta och vila lite. Men först ska jag ta en prommenad till affären. Är sugen på lite allt möjligt gott så får se vad jag orkar konka hem :P

20120216

Publicerad 2012-02-16 10:42:33 i Allmänt,

Vi hann aldrig med Byggmax igår, men vi hittade det vi skulle ha på de andra ställena :) Nu har vi alla delar till köket hemma, + en stomme för mycket haha! Owe´s kommentar var bra när han såg att vi köpt för mycket. Nu har Humle och Dumle varit i farten igen!

I natt har jag sovit som en kratta igen, vaknar vid 1 och måste på toa, vaknar vid 5 för samma sak, sen somnar jag inte förns 7-halv 8 igen. För att somna om igen måste jag gå upp och äta också. Jag antar att det är kroppen som börjar förbereda sig på bebis :)

Ja hjälp, snart kommer bebisen. Väskan med våra kläder är iallafall packade så det känns bra, och nu har vi köpt hem allt till den lille. Så nu är vi redo. Men den får gärna stanna inne ett tag till. Igår gick vi in i v.38. Magen är större än någonsin och det är inte bekvämt längre hehe.

Bjuder på en magbild senare ikväll :) Idag ska jag kila över till Steivor och Tuva och hänga med dom. Det är så roligt att se hur den lille tjejen utvecklas!

Puss på er ♥

20120215

Publicerad 2012-02-15 15:19:53 i Allmänt,

Igår var det alla hjärtans dag. Vi hade en riktigt mysig kväll tillsammans. Vi åt ryggbiff till middag och äppelpaj till dessert. På kvällen packade vi BB väskan och så såg vi en film. Jag höll på att plocka i köket hela dagen så för första gången i denna lägenhet, kunde vi sitta vid matbordet och äta på riktiga tallrikar. LYX är bara förnamnet! Haha! Fick fina blommor av Owe och han fick en film av mig :)



Mina fina blommor

Idag ska vi ta en sväng till Byggmax och lämna tillbaka grejer som inte gick åt, handla lite på Barnens hus och sedan åka till Ikea och köpa resten av köket. Tydligen missade vi några luckor när vi handlade sist. Men inte mig emot, ikea är kul :D



Här är en liten försmak på hur köket kommer att bli. Det blir lite gammeldags/lantlig-stil. :)

Hoppas ni alla har en fin dag. Puss på er ♥

20120213

Publicerad 2012-02-13 17:51:31 i Allmänt,

Nu har jag lagt in en ansökan om föräldrapenning. Försäkringskassan gör mig alltid förvirrad så jag hoppas jag gjorde rätt nu!

Hade ett snabb besök av Lollo idag. Mycket trevligt :)

Nu ska vi fortsätta bygga kök. Så skönt nu när man kan börja plocka in grejer. Nån dag här i veckan ska Robban komma och hjälpa till och sätta mosaiken, sedan är det bara att smacka upp överskåpen :)

Imorgon är det alla hjärtan. Hur ser eran dag ut? :) Här hemma tänkte vi äta lite extra gott och bara mysa.

Puss på er ♥

Pasta

Publicerad 2012-02-12 16:17:04 i Allmänt,

Pasta med kyckling, vitlök, chilli, vitt vin, grädde och persilja. Super gott!





Va lite försiktig med chillin bara, våran blev tok stark (inte meningen)

20120212

Publicerad 2012-02-12 14:50:12 i Allmänt,

Vilket härligt väder! Här hemma håller killarna på med köket. Dom skruvar fast nedre stommarna där dom ska vara och byter diskbänk. Det känns riktigt bra att få det på plats :) Jag passade på att hänga lite med Filip, Steivor och Tuva. Väldigt trevligt :)

Ikväll ska vi mysa i soffan. Kontoret med Ove Sundberg och Wallander samt hemmagjord pizza. Mums!

Tänkte tipsa om en pasta rätt jag slängde ihop i fredags. Riktigt bra blev den, dock lite för stark. Kommer upp senare idag iallafall :)

Hoppas ni alla njuter av det fina vädret! Puss på er ♥

20120211

Publicerad 2012-02-11 08:59:42 i Allmänt,

Morr´n härliga lördag. Har sovit som en kratta inatt. Ska strax kliva upp och äta frukost, ta på mig ansiktet innan vi åker till Tälje. Första stoppet blir hos Lollo och Kalle och kolla in deras nya lya. Sen ska jag bli ompysslad! :)

Ha en härlig lördag. Puss på er ♥

Om 2 månader

Publicerad 2012-02-10 14:57:13 i Allmänt,

Om två månader så har det varit vi i 3 år. 3 helt fantastiska år. Jag uppskattar varje minut jag får tillsammans med dig. Tack för att jag får bära ditt barn. Jag älskar dig



20120210

Publicerad 2012-02-10 13:10:18 i Allmänt,

Hallå kära vänner! Hoppas ni mår fint :) Själv mår jag ganska bra. Jag myser fortfarande omkring i pyjamasen och klockan slår strax 1. Härligt! :D
Igår var vi på kontroll hos Bm. Bebisen är nu nästan helt fixerad och börjar nu lägga på sig lite hull :) Dock står vågen stilla och jag har fortfarande bara lagt på mig 5 kg. Våran lilla bebis var inte glad efter att bm kände och klämde på magen, utan gav henne några rejäla sparkar i handen haha! Envis som sin mor ♥ Järnvärdet ville hon kolla också och det var toppen. Även blodtrycket var lågt vilket känndes bra. Min barnmorska får mig alltid att känna mig så jäkla bra. Att jag är född till att bära och föda barn vilket är en helt otrolig känsla! Jag gillar verkligen min Bm! :)
Igår lyxade vi till det och åt middag på Olearys, så jäkla smarrigt. Med mat i magen satte vi oss i bilden och styrde söder ut, mot Södertälje. Där tog vi en snabb fika hemma hos min mamma, och sedan åkte vi vidare till min pappa och hämtade upp vår nya diskbänk. Så nu står den här hemma och vi kan börja bygga kök i helgen :) Kanon! Vi ska bara åka till Tälje en sväng imorgon igen, jag ska besöka min fina frissa och få barret iordning. Som jag längtat!
Hoppas ni får en mysig fredag. Puss på er! ♥



Gårdagens smarriga middag!

Cravings!!

Publicerad 2012-02-07 15:06:32 i Allmänt,

Jag är såååååå sugen på choklad hela tiden! Choklad sug vid mens, släng dig i väggen! Gravidcravings är på en helt ny nivå!

En annan craving jag fått är apelsin juice, och inte vilken som helst, utan det ska vara Bravo med fruktkött! Jag kanske ska ta och springa till affären? Haha!

20120207

Publicerad 2012-02-07 13:43:15 i Allmänt,

Hej finingar! Här har det varit dött ett bra tag. Vad har jag gjort då på sistonde? Inte fött barn iallafall hehe. Jaghar haft en dejt med Mia i huvudstaden, hängt med Steivor och Tuva, läst bok, tvättat bebiskläder och vilat en massa. I slutet på förra veckan så vaknade jag på natten av värkar (tror jag hehe) som avtog efter ett tag. Men attans vad ont det gjorde. Det här med att föda barn lär ju inte bli smärtfritt ;)

I helgen så blev det blivande barnrummet färdig målat och igår kväll började Owe lägga golv där. Idag kommer det bli klart, det känns toppen! :) Då kan jag börja montera ihop skötbord och spjälsäng som kan stå där inne tills det kan komma på sina respektive platser :) En sak i taget, men det börjar arta sig :) 

I eftermiddag ska jag åka med Steivor till en färghandel som jag hittar till, men inte hon hehe. Dom verkar ha lite olika grejer där inne så det ska bli kul att kika runt.

Nu vankas det lunch för mig, kycklingfilé, grönsaker och fetaost. Smarrigt!

Puss på er ♥

Om

Min profilbild

Linnéa

Min blogg handlar om mitt liv som småbarnsförälder. Jag bor i Akalla, en förort till Stockholm tillsammans med min sambo Owe och tillsammans har vi dottern Ebba som kom till världen 120317. Hoppas du finner den intressant. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela