linneamariak

Sambo-Småbarnsförälder-Virrpanna

20120331

Publicerad 2012-03-31 14:14:57 i Allmänt,

Hallå allesammans. Hoppas allt är bra med er. Här hemma kunde det vara lite bättre. När Ebba föddes så såg dom att hon hade ett sk smultronmärke i ryggslutet. När man har det så kan det vara kopplat till ryggmärgen och nerverna där bakom. Det är inget hon lider av idag men ev så kan hon göra det när hon blir större. Så igår var vi på Astrid Lindgrens barnsjukhus med henne och träffade en läkare. Hon gjorde en undersökning av hennes nerver och leder och såg inget fel. Men försäkerhetsskull ska vi få en tid för magnetröntgen. Skulle dom se att det är något fel så blir det operation för henne. Usch, mitt mamma hjärta blöder ♥

Så nu håller vi tummarna här hemma att allt kommer se bra ut. Det var helt underbar pesonal på detta sjukhus så det ska bli trevligt att träffa alla igen. Ebba charmade alla totalt :) Det är inte ofta dom har bebisar på den avdelningen.

Om inte detta vore nog så har stumpan fått ögoninflammation också. Fy!

Jaja, nu ska vi åka iväg och handla innan vi låser in oss här hemma.

Vi hörs. Ta hand om er. Puss ♥

Förlossningsberättelse

Publicerad 2012-03-28 21:53:25 i Allmänt,

Allt började fredagen den 16 mars. Jag hade sovit ganska bra den natten och vaknade vid 10 snåret. Satte igång TENSen och gick upp och gjorde frukost. När jag ätit upp la jag mig på soffan med en vetekudde på magen. En tanke slog mig att jag kanske skulle klocka värkarna. Sagt och gjort, det var mellan 8-12 min mellan varje värk och dom gjorde olika ont. Det gick några timmar och jag klockade igen, denna gång var det 6-12 min mellan varje. Owe ringde och jag berättade hur det låg till och sa att det kanske är på g. Vi får hålla tummarna. Jag gick och la mig i badet och somnade nästan där.

Nu började värkarna kännas lite mera och jag kräks. Jag hör av mig till Owe som slutat jobbet precis och sa till honom att komma hem direkt. Jag behövde lite hjälp och värma vetekudden. Han kom hem och tog en dusch medans jag låg och flåsade i soffan. Han gick iväg och handlade mat och godis som jag knappt rörde. Vi försökte se en film också men det gick inge bra. Vid 20 tiden ringde jag in till förlossningen och dom tyckte jag kunde vara hemma ett tag till. Detta skulle ta lång tid. Så det var bara att kämpa på. Vid 23 gick Owe ner till bilen för att tömma den. Precis när han var på väg upp igen ringde jag till honom och sa att nu kör du upp bilen. Nu åker vi in! Värkarna gjorde nu ordentligt ont och kom med 3-4 min mellanrum. Jag ringde förlossningen och vi var välkomna in.

Vi fick vänta på vårat rum en stund, det skulle städas efter dom som varit där tidigare. Det var tydligen en babyboom den helgen och vi hade tur att vi fick plats på förlossningen vi hade valt. Vi det här laget tycker jag värkarna avtar lite och jag andas bra igenom dom. Vi får höra att det kan vara så att det rör sig om kraftiga förvärkar. Min tanke var då; Helvete, nu får vi åka hem igen... Fick hoppa upp i sängen och dom satte CTG på mig och sedan kollade BM hur mycket jag var öppen. Både hon och vi vart glatt överraskade när jag då var öppen 7-8 cm. Då kände jag att fyfan vad jag är bra! Lättad över att slippa åka hem bad jag om att få stå upp, det kändes mycket bätte. Så gåbord fick jag och lustgas. Fortsatte även med TENS.

Kl 02:15 Gjorde dom så vattnet gick samt satte skalpelektrod på bebisen. Bebben hade bajsat i vattnet och var lite stressad. Värkarna tilltar ordentligt och jag är öppen 9 cm. Nu var det inte roligt längre. Nu ber jag om ryggbedövning. Den var väldigt svår att lägga på mig då nålen var för kort för min rygg, så det var jätte svårt att komma in mellan kotorna. Känner hur hon gräver i ryggen. När den väl sitter så hjälper den nått fantastiskt. Owe och jag får vila ett par timmar och senare får jag värkstimulerande dropp. Sen går det undan. BM känner efter och bebisen har en bra bit kvar ner i kanalen. En 10 min senare får vi ringa på dom för jag känner att jag måste krysta. Undersköterskan kommer in, går och säger till BM. Men det tar en stund innan hon kommer. När hon kommer in så sa hon att; "Men jag kollade nyss" och så kolla de hon igen och sa;" Åh nu är det dags!"

Kl 07:00 skulle det vara skiftbyte.

Kl 06:00 började krystvärkarna och 06:15 sa det plopp och upp på bröstet får jag världens finaste flicka! Owe fick klippa navelsträngen och sedan kom moderkakan ut. Ebba fick sin spruta och jag fick medicin som skulle hjälpa livmodern att dra ihop sig. Dom kollar mig och jag fick några stygn. 06:40 var allting färdigt! Vi blir lämnade ensamma tills skiftbytet är klart. Och oj vilken känsla. Vi gråter en skvätt och tittar på vårat underverk. Hon är alldeles underbar. Våran lilla Ebba.



Ebba Maria Lundgren ♥

20120321

Publicerad 2012-03-21 21:21:48 i Allmänt,

Hej mina vänner! I lördags morse kl 06.15 föddes min och Owes underbara lilla prinsessa Ebba. Hon är helt underbar på alla sätt och vis. Förlossningen gick jätte bra, jag hade en riktig dröm förlossning måste jag säga. En berättelse kommer att komma. Känns skönt att kunna dela med mig av en bra historia, då många förlossningsberättelser man kan läsa kan vara lite otäcka.

Vi var på återbesök på sjukhuset idag med henne för vägning och PKU test. Hon var knäpp tyst när dom stack henne i handen och hade endast gått ner 100g. Mammas fina flicka ♥

Nu njuter vi av bebislunket här hemma så det dröjer innan nästa uppdatering.

Hoppas ni alla har det fint. Puss på er ♥

Nedräkningen har börjat

Publicerad 2012-03-15 19:41:42 i Allmänt,

Oh yes! På onsdag så ska vi bli igångsatta. Vi ska ringa in till förlossningen vid 10 för att få en tid. Spännande! Hinnsvepningen fick jag inte idag. Tydligen får dom inte göra det längre pga infektionsrisken.

6 dagar kvar!  

20120315

Publicerad 2012-03-15 11:35:19 i Allmänt,

Hej på er! Känner mig hyffsat utvilad idag, och jag har inte så jätte ont heller. Hoppas det håller i sig :) Fick ett roligt samtal tidigare idag från min farfar som undrade hur det gick. Vi pratar inte så ofta men när vi väl gör det är det alltid super trevligt :) Han är så glad för min skull att jag hittat en sån super bra kille och att vi nu bildar familj. Dock börjar han nu känna sig lite gammal. Han blir gammelfarfar och går i pension iår. Men gubben är bara 67 år "gammal" hehe :) Åh vad jag tycker om honom ♥

Idag bär det av till barnmorskan igen. Hon som inte trodde vi skulle komma förra besöket undrar nog vad vi gör där idag ;) Envisa goa unge!



Lilla bebis, kom ut! Mamma och pappa längtar såå efter dig! ♥

20120314

Publicerad 2012-03-14 14:41:25 i Allmänt,

Hellu! Fortfarande ingen bebis här. Imorgon ska vi till BM igen. Ska bli spännande och höra vad hon har och säga. Hon kommer då boka in en tid för igångsättning, troligtvis den 21.a. Tänkte även be henne göra en hinnsvepning, chansen finns ju att det kommer igång av sig självt innom 48 timmar efter man gjort en, så, det är bara att hålla tummarna.

Annars är allt bra. Lägenheten går frammåt ett steg i taget. Idag ska gubben min få ställa in fötterna till tvättmaskinen och sätta dit lampan, sen är badrummet helt klart :) Det är så skönt att äntligen kunna ta sig ett bad! :) Blir ungefär ett om dagen, det gör verkligen under för ryggen.

Idag tänkte jag dra en vals med dammsugaren. Råttorna biter oss snart i tårna ;)

Puss på er ♥

20120312

Publicerad 2012-03-12 17:14:39 i Allmänt,

Har rört på mig en del, ätit ananas, ätit en massa kanel men fortfarande ingenting. Funderar på att göra kyckling wok till middag, med en jäkla massa kryddor i. Jo, så får det bli. Kommer det igång så får barnmorskorna ursäkta att vi osar vitlök ;) Haha!

Sömn sömn sömn

Publicerad 2012-03-11 23:19:12 i Allmänt,

Vill inte riktigt gå och sova. För vad är meningen med det när man endå bara ligger och vrider och vänder på sig? Inte sover något alls. Typ vilar lite fram till morgon kvisten och sen kanske man kan få en timma eller två med riktig sömn. Usch och fy. Jag vill inte ha det så längre. Undrar om man kan sova gott en hel natt på ren vilja? Jag ska prova. Natti

20120311

Publicerad 2012-03-11 17:29:16 i Allmänt,

Fick inte sova mycket inatt heller. Har haft värkar. Kunde somna några timmar tack vare TENS apparaten. Åter igen, den är guld!! Har tagit ett bad idag och försöker vila och ta det lugnt. Min svåger är här så han och Owe fixar lite här hemma. Svärmor bjuder på middag så det behöver jag inte tänka på heller :)

Nu ska jag gå iväg och handla ananas så jag kan få igång den här förlossningen :)

Puss på er ♥

20120310

Publicerad 2012-03-10 22:53:46 i Allmänt,

Natten till idag var hemsk. Vi gick och la oss före 12 jätte trötta båda två. Owe somnade som en klubbad och jag läste en stund tills ögonen gick i kors. Upp på muggen och sen trodde jag jag skulle somna. Men tji fick jag. Klockan 4 var jag fortfarande vaken, då hade jag puttat många gånger på Owe som låg och snarkade. Vid ett toa besök senare upptäckte jag att strömmen gått, det var kol svart i hela lägenheten. Jag väckte owe som gick upp och kollade, och ja, hela området var mörkt. Han tog fram en pannlampa som jag kunde använda på toan. En stund senare började jag må riktigt illa och fick gå upp och kräkas. Ja så var min natt.
Idag har jag mått illa nästan hela dagen. Inget har kommit upp igen dock. Ringde till förlossningen och fick prata med en BM där som sa att det kan vara så att nu är det på gång. I annat fall kan det vara magsjuka så jag skulle försöka äta lite men ofta och att med bebis var det ingen fara. Känndes skönt att höra :)

Vi var och handlade på Ica nu på eftermiddagen, och då var det en tant som klappade mig på axeln och sa: "Du borde få gå före i kön! När är det dags? Är det första barnet? Är det bara en? Åååh så spännande! Lycka till!" Jätte kul tycker jag, så länge ingen främmande kommer fram och tar på magen. Men på den fronten har jag haft det väldigt bra :)

Här hemma kollade vi på mellon och rätt låt vann. Jag hoppas att den går bra i ESC också.

Nej nu är det strax läggdags för små söta gravida fruntimmer som jag. Natti ♥ 

20120309

Publicerad 2012-03-09 16:25:22 i Allmänt,

Imorse gick den berömda slemproppen så nu får vi se hur länge det dröjer innan förlossningen startar. Det kan ju starta närsomhelst nu, men det kan också dröja flera veckor.  SPÄNNANDE! :D

20120308

Publicerad 2012-03-08 23:23:01 i Allmänt,

Hej på er! Här har det varit tyst idag. Jag har haft orken att plocka lite och så under dagen, så det är vad jag pysslat med. Middag idag blev Burger King, orkade verkligen inte göra mat, och inte Owe heller. Skönt att slippa det ibland.

Imorgon är det fredag igen. Jag älskar fredagar! Det betyder att vi får mysa och kramas massor under helgen :)

Nu är det läggdags här hemma. Hoppas jag får sova lika bra inatt.

Sov gott. Puss ♥

Kväll

Publicerad 2012-03-07 21:36:16 i Allmänt,

Mina svärisar har hjälpt till här på kvälls kvisten och burit upp vårat badkar samt en byrå från källaren. Så snart kan man bada igen! :) Byrån får bebiskläderna åka in i tills vi köpt garderoberna till det rummet. Sen imorgon kan jag plocka in alla grejer till skötbordet. Skönt att få fixa och dona lite! :)

20120307

Publicerad 2012-03-07 13:37:27 i Allmänt,



Bebbens säng står redo :)

Hej mina vänner. Här står det mesta still. Jag sover för det mesta, orkar inte mycket alls. Men snart är lillkorven ute :) Igår vad dagen den var beräknad så nu är det bara att vänta och se. Den 15.e ska vi tillbaka till BM om bebben inte hittat ut ännu, och då bokar hon en tid för igångsättning. Jag vill verkligen inte bli igångsatt så jag kommer prova det mesta innan dess hehe.

Idag tänkte jag försöka ta mig ut. Jag ska gå till affären, mer orkar jag inte. Nu är det tungt med denna mage.



Tog denna bild idag när vi gått in i v41 (40+1) Tänk, snart är du ute lilla bebis.

Hoppas ni alla mår bra ♥

Freeeedag!

Publicerad 2012-03-02 16:15:28 i Allmänt,



Magen idag :) Ska se om jag kan ta en bättre bild under helgen, den har verkligen sjunkit ner nu. Min karl har jag haft turen att få mysa lite extra med den här veckan då han varit hemma sedan i onsdags. Halsont och förkylning som är mycket bättre idag. Så strax ska vi bege oss till Willys och handla lite, innan vi åker hem och fortsätter små plocka lite. Igår hade vi besök av bästa Doran, alltid trevligt att umgås. Dan innan det var min mor och bror här på middag.

Bebis verkar trivas inne i magen. Inget tecken på att den vill ut överhuvudtaget. Så imorgon ska vi fira Steivor som fyller 30 idag :)

Vad gör ni i helgen? Puss på er ♥

Om

Min profilbild

Linnéa

Min blogg handlar om mitt liv som småbarnsförälder. Jag bor i Akalla, en förort till Stockholm tillsammans med min sambo Owe och tillsammans har vi dottern Ebba som kom till världen 120317. Hoppas du finner den intressant. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela