linneamariak

Sambo-Småbarnsförälder-Virrpanna

...

Publicerad 2012-01-31 23:53:32 i Allmänt,

Mår lite bättre nu. Allt såg jätte bra ut hos BM. Bebisen följer kurvan super bra, mitt blodtryck var lågt och jag har sammanlagt gått upp 5 kg under hela graviditeten. Det gjorde mig riktigt glad! Dessutom kunde vi byta ut nästan alla BM tider så Owe också kan få följa med. Skönt att ha honom vid min sida och dela allting tillsammans.

Vi har gått igenom alla kläder till lillkorven idag. Kompliterade med två par byxor så nu ska vi ha så vi klarar oss :)

Sovgott allesammans. Puss på er ♥

20120131

Publicerad 2012-01-31 12:52:04 i Allmänt,

Usch. Mår inge bra alls. Jag känner mig jätte depp och helt hormonell. Foglossning- smärtar så fort man vänder sig i sängen. Tårarna sprutade igår så pass att Owe knappt kunde lugna mig. Jag känner panik. Ingenting är klart. Varken sovrum, badrum eller kök. Jag måste få förbereda mig! Jag vill bygga ihop spjälsängen, jag vill bygga ihop skötbordet och bara ligga i soffan alt sängen och förbereda mig mentalt på att jag ska bli mamma. Snart kommer grodan ut. Och jag vill inte. Jag vill stanna tiden i några veckor och bara jobba på som ett as så det nästan är klart här och sen kunna njuta av magen. Inte känna denna ilska över att allt är som det är. Jag slits itu av alla tankar och känslor. Jag blir arg på Owe som inte kommit längre samtidigt som jag inte vill att han ska jobba ihjäl sig. Men endå vill jag ha så mycket som möjligt klart - helst allt.
Jag är jätte ledsen över att Owe inte längre kan följa med till BM pga hans jobb. Jag ska se om jag inte kan boka om alla tider vi fått så han kan deltaga. Jag hoppas det går.

Jag ska strax göra mig iordning för att åka på kontroll. En liten ljusglimt i tillvaron

Nä, ta 3 djupa andetag och försöka se allt från den ljusa sidan. Det kunde ju varit värre?...

20120129

Publicerad 2012-01-29 14:20:05 i Allmänt,

Idag känns det verkligen som söndag. Jag är helt slut! I fredags blev vi bjudna på tapas hemma hos Micke, Anna och Vincent. Vi pratade en massa, åt och drack gott. Jag hittade ett alkoholfritt vitt vin på systemet som jag gillade :) Vi kröp inte ner i sängen förns frammåt 3 tiden så det blev en skön sovmorgon på lördagen. Sen var det dags att fira svärmor som fyllde år. En massa god mat och fika fick vi i oss. När vi väl kom hem så kröp vi upp i soffan och tittade på Män som hatar kvinnor.

Idag känner jag mig småförkyld. Jag tänkte hänga upp våra kläder i klädkammaren och bara ta det lungt. Ev åker vi en sväng till Tyresö också. Så blir det pizza till middag för vi inte har hittat våra tallrikar ännu haha!

Vad hittar ni på idag? Puss på er ♥

20120127

Publicerad 2012-01-27 15:24:20 i Allmänt,

Snart ska vi bege oss till Kista för att uträtta några ärenden, sedan bär det av till Bromma för en middag hos Micke, Anna och Vincent :) En trevlig kväll!

Dags att rota i lådorna efter något att ta på sig. Puss på er ♥

20120126

Publicerad 2012-01-26 13:10:35 i Allmänt,

Nu är det inte mycket kvar innan klädkammaren är klar :) Owe ska fixa grundarbetet till plätten i hallen där klinkersen ska sitta, sen kommer Robban och hjälper till och sätta plattorna ikväll. Det är skönt att det går frammåt! :) Nu ska vi strax käka lunch, får se vad jag hittar på sedan. Börja på en ny bok kanske? Läste ut en bok i förmiddags :)
Bebben ligger just nu med huvudet neråt och har hicka, det känns otroligt konstigt när magen hoppar och man känner det "där nere" Haha!

Hoppas ni har en fin dag. Puss på er ♥

20120125

Publicerad 2012-01-25 13:16:51 i Allmänt,

Vilken trevlig söndag det blev! Owe hade sagt att vi skulle åka iväg en sväng med bilen, att det skulle bli en överraskning. Turen tog oss till en bensinmack i närheten av skarpnäck. Där fick jag ta på mig ögonbindel. Och jag lovar, det kändes som om han körde rally haha! Tanken slog mig att kanske var det en babyshower, men vi åkte inte till söndertälje. Det kändes mer som om vi åkte mot Tyresö. "Kanske ska vi fika hos hans bror och låna babygrejer. Men varför skulle jag ha ögonbindel då? Eller han gör det säkert för att vara lite kul" Så gick tankarna. Vi kom fram ganska snabbt och när vi närmade oss dörren så kändes det som om vi var vid nån hembygdsgård. Okej, ska vi fika här? Haha! Men sedan tog han bort ögonbindeln och då skriker alla SURPRISE! Jag kände mig riktigt överraskad och överväldigad att dom ordnat så fint. Owe fick åka iväg igen och jag stannade kvar för min Babyshower. Vi lekte lekar, fikade en massa gott och vår bebis fick en massa fina presenter. Tack så hemskt mycket alla inblandade! Ni är verkligen helt underbara.
Owe kom sedan för att hämta mig, men vi hängde hos Mimmi och Buffy ett tag innan vi åkte iväg. Vi stannade till i Lindhagen och handlade på Ica och åt en riktigt smarrig middag när vi kom hem.
I måndags låg vi i sängen hela dagen tills det var dags att åka iväg till Danderyd för kursdel nr 2. Och det var lika kul denna gång. Nu känns det som att jag förstår hela händelseförloppet lite bättre och jag känner mig ännu tryggare. Det kommer att gå bra det här när det väl är dags :)

Nu börjar jag bli lite pirrig i magen. Vi går in i vecka 35 idag, vilket betyder att om max 8 veckor så borde korven vara ute, eller iallafall på väg ut. För då har jag gått 42 fulla veckor. SPÄNNANDE! Och otroligt läskigt! Vi pratade en del om förlossningen och så igår och vad vi har för förhoppningar. I dagarna tänkte jag även skriva min förlossningsplan, så att den kommer med när det gäller.

Och vad har hänt här hemma då? Karmar till sovrummet och dörren dit är på plats. Igår rev vi ut all inredning i klädkammaren, den var riktigt snuskig och dåligt byggd så vi bygger om den. Jag målade den en vända igår och nu ska Owe måla den igen, sen när det torkat ska vi lägga in golv där med. Sen är det bara att smacka upp hylla och grejer. Så imorgon kan jag börja ställa in grejer där och hänga upp våra kläder :)
Vi har också upptäckt att färgen i taket i badrummet inte sitter så det är bara att skrapa av och slipa en gång innan vi kan måla där inne. Sen börjar även badrummet bli klart förrutom att min pappa ska komma och dra dom sista rören. Och imorgon kommer Robban och hjälper Owe lägga klinkers i hallen. Mycket på gång! Haha!

Applåder till er som orkat läsa dessa rader. Det vart ett riktigt långt inlägg haha! Puss på er ♥

20120122

Publicerad 2012-01-22 12:00:53 i Allmänt,

Godmorgon söndag! Här hemma låg vi och drog oss i sängen enda till 11.30. Riktigt skönt! Har fått i mig frukost och ska dricka lite kaffe. Sen ska vi ut på äventyr. Jag har ingen jäkla aning om vad vi ska hitta på, men det är en överraskning. Trevlans!

Ha en fin söndag. Puss på er ♥

Shopping!

Publicerad 2012-01-21 17:55:55 i Allmänt,

Idag har vi handlat lite till. Det känns som det enda vi gör, bygger och shoppar haha! Vi köpte persienner till sovrummet, så får se om dom passar. Sen hämtade vi ut vagnen, jag är verkligen jätte nöjd. Den känns riktigt bra :) Jag måste hylla Barnens Hus i InfraCity, trevligare personal har jag nog aldrig träffat tidigare. Vi fick även med oss ett påslakanssett, spjälsängsskydd, lite smått och gott till vagnen. Ja det var alles för denna gång! :) 

Listan

Publicerad 2012-01-21 09:54:35 i Allmänt,

Nu ser gissningarna ut såhär :)


Jag: 28 feb, en flicka, 3860g och 48 cm

Anna E: 29 feb, en pojke, 3950g och 50 cm

Doran: 5 mars, en flicka, 3754g och 48 cm

Mikaela: 6 mars, en flicka, 2950g och 49 cm

Emma: 8 mars, en flicka, 3700g och 50 cm

Mia: 10 mars, en flicka, 3800g och 50 cm

Lollo: 13 mars, en flicka, 3580g och 47 cm

Anna: 13 mars, en flicka

Owe: 13 mars, en pojke, 3450g och 48 cm

Carro: 16 mars, en pojke, 3670g och 49 cm

20120121

Publicerad 2012-01-21 09:49:41 i Allmänt,

Godmorgon finingar! Sovit gott? Inte jag. Men det ska bli en bra dag endå :) Jag får ta en power nap när vi kommer hem igen. Jag har precis fått i mig frukosten, så strax sticker vi iväg och köper persienner till sovrummet (Vi börjar tröttna på att ha sopsäck i fönstret hehe) och storhandla på Barnens Hus.

Hoppas ni alla får en fin dag! Puss på er ♥

Bilder

Publicerad 2012-01-20 22:28:06 i Allmänt,

Tänkte bjuda på ett par bilder för att stilla er nyfikna :)



Vår nya säng :)



Badrummet

Inget är riktigt klart ännu, men det går att leva här nu iallafall :) En sak i taget. Imorgon förmiddag drar vi iväg till Barnens Hus och hämtar våran barnvagn. Jag längtar! ♥

BF lista

Publicerad 2012-01-20 12:14:18 i Allmänt,

Nu ser gissningarna ut såhär :)


Jag: 28 feb, en flicka, 3860g och 48 cm

Anna E: 29 feb, en pojke, 3950g och 50 cm

Doran: 5 mars, en flicka, 3754g och 48 cm

Emma: 8 mars, en flicka, 3700g och 50 cm

Mia: 10 mars, en flicka, 3800g och 50 cm

Lollo: 13 mars, en flicka, 3580g och 47 cm

Anna: 13 mars, en flicka

Owe: 13 mars, en pojke, 3450g och 48 cm

Carro: 16 mars, en pojke, 3670g och 49 cm

20120120

Publicerad 2012-01-20 11:17:58 i Allmänt,

Nu märks det att kroppen ställer om sig på barn. Fortfarande behöver jag bara gå upp en gång per natt för ett toa besök (och ev något att äta) men nu börjar det bli svårare att somna om. Låg och snurrade ett bra tag innan jag lyckades somna igen.

Igår la vi klart parketten i hallen och la i stora sovrummet. I sovrummet är det bara en liten bit kvar, men vi ville inte störa grannarna så det fick vänta till idag :) Min man var jävligt envis igår kväll och skulle promt bygga ihop våran sängstomme. Sagt och gjort, men jag måste erkänna att det var skönt att inte sova på golvet. Lite lättare att kliva upp hehe ;)

Nu är hjärtat mitt på sitt jobb och skriver på papper om uppsägning. Sen är han "ledig" hela nästa vecka innan han börjar sitt nya jobb den 30.e :) Då börjar han som lärling och kommer fortsätta så i 6 månader. Då kommer han jobba med lite grövre jobb och försäkringsskador istället för fin snickeri som tidigare. Han tycker det ska bli jätte kul att lära sig nya saker. Och jag är som vanligt jätte stolt över honom!

Ikväll tänkte jag gå runt med kameran och ta lite bilder så ni får se hur långt vi kommit här hemma.

Hoppas ni får en fin dag! Puss på er ♥

Seven weeks

Publicerad 2012-01-18 20:21:11 i Allmänt,

Om 7 veckor har jag gått 40 fulla veckor. Antingen har grodan tittat ut eller så går vi och väntar med spänning. Tänk, 7 veckor. 7 korta veckor. Det känns som igår vi satt i sängen på morgonen och jag grät över plus tecknet på stickan. Jag är så otroligt lycklig över det liv jag har ordnat tillsammans med Owe. Han är mina drömmarns man.



Tänk att du och jag ska bli tre. Jag älskar oss

Tröttmössa!

Publicerad 2012-01-18 18:48:02 i Allmänt,

Precis tagit en liten power nap på soffan. Ska ta en prommis till Ica och handla lite. Dagensmiddag blir kul. Varma mackor, pannkakor så vill jag ha apelsiner. Nån som är på tjocken här kanske? Hahaha!

20120118

Publicerad 2012-01-18 11:28:17 i Allmänt,

Ännu en dag. Tog en skön sovmorgon, klev inte upp förns efter kl 10. Snart ska vi åka iväg och köpa inner dörrar och dörrfoder. Tror det heter så iallafall haha! Sen ska vi nog lägga lite golv när vi kommer tillbaka.

Idag går vi in i vecka 34. Våran bebis blir bara större och större :) Bf närmar sig med stormsteg. Så jäkla spännande! Nu börjar det bli lite jobbigt att böja sig ner osv. Men annars mår jag ganska bra. Ingen halsbränna ännu vilket jag tackar för. Nu längtar jag till lördag då vi ska åka och hämta hem barnvagnen!

Hoppas ni alla mår fint, och glöm inte att slänga in en BF gissning! Puss på er ♥

20120117

Publicerad 2012-01-17 18:06:45 i Allmänt,

Har haft en trevlig dag idag :) Träffade Doran inne i stan, shoppade lite och snackade skit. Hade tänkt shoppat lite till men lite strul med överföringar så var det lite tomt på kontot. Men men, bättre shopping nästa gång ;)

Snart ska vi fortsätta skruva kök, sopa ur källar förrådet och sedan bära ner lite grejer som ska stå där. Skönt att få bort lite grejer från lägenheten :)

Simma lugnt! Puss på er ♥

Doran: Tack själv! Haha jo vi grävde runt bland kartongerna igår kväll och hittade dom :)

Natti natt natt

Publicerad 2012-01-17 00:14:32 i Allmänt,

Nu är jag slut, färdig, finito. Vi har iallafall möblerat om lite i röran och byggt ihop två köks stommar till. Nu blir det en dusch och så ska jag leta efter flyttlådan där jag har mitt smink. Jag ska in till stan imorgon och träffa Sandra och jag skulle helst inte skrämma henne. Sandra, om du läser det här innan så är du varnad ;)

Nej leta var det ja. Ciao!

20120126

Publicerad 2012-01-16 21:38:03 i Allmänt,

Idag stack vi iväg på förmiddagen. Vi har besökt ÖoB, Barnenshus, Jula, IKEA, Mio mm innan vi stack iväg på kursen. Vi har blivit med köksbord, hatthylla och skoställ, gardinstänger och lite smått och gott. Även tapeter till hallen hittade vi :)
Kursen idag var en riktig höjdare! Barnmorskan var toppen, riktigt riktigt rolig. Vi har lärt oss en hel del :) Och aldrig har jag sett så många magar på en och samma ställe. Vi var väll en 30 par på en höft i aulan. Längtar redan till nästa måndag då nästa kurstillfälle är. Vi åkte runt och kollade med bilen, så nu hittar vi till förlossningen :)

Nu har vi avnjutit en sen middag. Grillad kyckling, potatissallad, sallad, feta ost, baguett med färskost. Riktigt mys så här på kvälls kvisten!

Nej nu ska vi göra ett ryck här hemma så lägenheten går frammåt :)

Puss på er ♥

Mio

Publicerad 2012-01-15 22:52:53 i Allmänt,

Yey! Har hittat matbord och stolar, samt hatthylla på mio som jag gillar (och även owe såklart) Vi köper bara sådant som båda gillar :)  Ev åker vi och köper det imorgon! :D Happy me! :D

20120115

Publicerad 2012-01-15 21:24:23 i Allmänt,

Hej kära vänner! Hoppas allt är fint med er. Här är det tip top. Idag blev golvet i köket klart, sen har vi byggt lite stommar så vi fick upp den gamla diskbänken provisoriskt. Den nya bänken skall komma i veckan och efter det kan vi få upp mosaiken och allt :) Det börjar riktigt kännas som ett hem mer och mer för varje dag.

Imorgon ska vi åka på FUB på Danderyd (förlossningsförberedande utbildning) Det ska bli jätte spännande! :) Kul att se hur sjukhuset ser ut där vi ska "leverera" innom en snar framtid :)

Har ni alla haft en bra helg? Puss! ♥

Update

Publicerad 2012-01-14 22:06:39 i Allmänt,

Halva golvet är lagt i köket. Toan, handfat och badrumsskåp på plats. Vi har för första gången duschat i denna lägenhet. Heeeelt fantastiskt! Nu tänkte vi äta lite, sen mysa upp oss framför en film. Vad det är underbart att kunna ta kväll tillsammans. Det har vi inte varit bortskämda med på sistonde :)

Hoppas ni får en fin kväll. Puss på er ♥

BF lista

Publicerad 2012-01-14 14:54:42 i Allmänt,

Än så länge ser listan ut såhär :)


Jag: 28 feb, en flicka, 3860g och 48cm

Anna E: 29 feb, en pojke, 3950g och 50 cm

Emma: 8 mars, en flicka, 3700g och 50 cm

Mia: 10 mars, en flicka, 3800g och 50 cm

Lollo: 13 mars, en flicka, 3580g och 47 cm

Anna: 13 mars, en flicka

Owe: 13 mars, en pojke, 3450g och 48 cm

Carro: 16 mars, en pojke, 3670g och 49 cm


Det är bara att fortsätta slänga in en gissning så fyller jag på listan vart efter :)

20120114

Publicerad 2012-01-14 13:16:11 i Allmänt,

Hej på er! Allt bra? Flyttaen gick fin fint trotts sena kvällar. I torsdags var vi inte i säng förns halv 4. Men nu är vi på  plats dock så är det kaos! Nu är min pappa här och har satt dit nya toastolen, satt dit handfat och dragit vatten i badrummet. Känns kanon! Owe och fille lägger golv i köket så vi kan börja bygga det lite lätt. Allt går frammåt :)

Vi höres en annan dag. Puss på er! ♥

20120110

Publicerad 2012-01-10 14:37:58 i Allmänt,

Vad kul att några utav er har slängt in en gissning :) Det är bara att fortsätta. Jag knåpar ihop listan under helgen tror jag. Vi var till BM idag och allt såg jätte bra ut. Han/hon har vänt på sig och ligger nu med huvudet neråt. Det dröjer nog inte så länge till innan den är fixerad :) Nu har jag även börjat gå upp i vikt, så nu måste jag börja tänka mer på vad man stoppar i sig. Det blir att man tar det som är närmast när man renoverar.

Idag kommer köket och sängen från IKEA och imorgon eftermiddag/kväll flyttar vi in. Lägenheten kommer inte att vara helt klar men det känns ändå toppen. Det kommer vara lite tyst här ett tag nu men jag ska försöka återkomma under helgen.

Hoppas ni alla mår fin fint! Puss på er ♥

20120109

Publicerad 2012-01-09 09:37:21 i Allmänt,

Här hemma ska vi äta frukost. Sen ska Owe ner och måla lite till innan vi drar iväg till IKEA och köper kök och ny säng! På återseende! :)

Glöm inte att slänga in en gissning i inlägget nedanför! :)

När är det dags?

Publicerad 2012-01-08 20:55:06 i Allmänt,



När tror ni det är dags? Ni kan gissa på datum, vikt, längd och kön. Vi är beräknade 6 mars. Släng in en gissning så knåpar jag ihop en lista :)

20120107

Publicerad 2012-01-07 13:31:21 i Allmänt,

Fikat igår var supertrevlig :) Efter kalaset åkte vi till Owes moster där vi fick låna ett gäng flyttkartonger. Vi fick väll plats med en 45 st i bilen. Hoppas dom räcker :) Vi var hemma ganska sent så vi gick till lokala resturangen här hemma och köpte med oss oxfilé pasta, vitlöksbröd och sallad och gick hem och tog kväll. Det var länge sedan vi hade fredagsmys och bara slappade tillsammans. Och jag lovar, det var guld värt!

Älskligen är åter igen nere i lägenheten och jobbar, jag stannar här hemma ett tag och packar lite. Än så länge har jag fått ihop 4 kartonger så det är bara att fortsätta :) Vad gör ni denna lördag?

Puss på er! ♥

20120106

Publicerad 2012-01-06 12:44:09 i Allmänt,



Nu ska vi strax iväg och fira denna söta tjej som blir hela 4 år idag! Men först, lunch! Puss på er ♥

20120105

Publicerad 2012-01-05 22:45:24 i Allmänt,

Go´kväll mina vänner. Hoppas allt är bra med er. Själv mår jag ganska bra idag. Fruktansvärt trött nu bara. Jag kommer somna som ett litet barn när jag väl kommer i säng :) Lägenhets projektet går frammåt. Idag har all väv kommit upp i köket, det har blivit grundat där inne, taket i hallen har blivit grundat, väggarna slipade och målade, väggar och tak målade i sovrummet. Sen ska det kladdas på lite mer lim i badrummet. En lång lång dag men vi har fått mycket gjort. På lördag kommer Robban och sätter kakel i badrummet så det blir klart under helgen.
Tanken var ju att vi skulle flyttat in under den här helgen men så blir det inte. Vi vill försöka hinna så mycket som möjligt innan vi flyttar in så vi slipper hålla på sedan.
Vi stack iväg och käkade middag på ikea förrut. Då såg vi att dom drar igång en kökskampanj på måndag. Tackar säger vi! Då vet vi vad vi gör då :P

Nu ska jag och korven fortsätta vila oss. Han/hon vaknade direkt där jag slog mig ner i stolen och började buffa och sparka. Nu känns det att den har vuxit mycket. Vi har gått in i vecka 32, och nu börjar det bli tungt. Men fy vad det är mysigt! :)

Tacksam

Publicerad 2012-01-03 20:45:21 i Allmänt,

Vilken karl jag har skaffat mig. Han fixar och donar och ordnar så att vi ska få det bra. Och det utan att klaga. Hur kan jag ha haft sådan tur som hittat honom? Han är helt fantastisk.
Och hans familj då? Dom är lika fantastiska dom, hela högen. Vi får så otroligt mycket hjälp och stöd så jag vet inte hur jag ska kunna tacka dom sedan. Jag är så förbaskat tacksam och lycklig

20120103

Publicerad 2012-01-03 17:39:53 i Allmänt,

Idag är en trött dag. Jag har iallafall gjort lite nytta i tvättstugan, annars har jag mest legat i soffan och läst en bok. Känner mig helt färdig. Nu blir det lite middag beståendes av korv, potatis och pepparrotssås. Hoppas jag får lite mer energi sedan :)

Nu längtar jag till bygget är klart! Jag känner ett stort behov av att få boa :)

Puss på er ♥

20120102

Publicerad 2012-01-02 12:47:12 i Allmänt,

Nytt år och nya möjligheter :) Nyårsafton var jätte trevlig med god mat, trevligt sällskap och spel. Jag var riktigt stolt över menyn jag komponerat ihop själv och efterrätten var to die for! En vit chokladpanacotta som jag kommer göra om många gånger hehe :)
Idag är en sämre dag. Jag har ont igen och mår illa så det blir att ta det väldigt lugnt. Ska strax försöka få i mig lite lunch bestående av kycklingklubba och grönsaker. Då kanske kroppen blir glad :)

Tänkte bjuda på lite bilder från nyår. Varsågoda ;)











Ps. Är inte så rädd som jag ser ut på bilden hehe ;)
Puss på er ♥

Om

Min profilbild

Linnéa

Min blogg handlar om mitt liv som småbarnsförälder. Jag bor i Akalla, en förort till Stockholm tillsammans med min sambo Owe och tillsammans har vi dottern Ebba som kom till världen 120317. Hoppas du finner den intressant. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela