linneamariak

Sambo-Småbarnsförälder-Virrpanna

20120426

Publicerad 2012-04-26 22:53:37 i Allmänt,

Vi har haft en bra dag. Vi var på Baby cafét som var väldigt trevligt, Ebba verkade uppskatta sångstunden :) Sen var vi till mäklaren och ordnade med deklarationen samt handlade lite i Kista.

Nu sitter jag och försöker förbereda mig på några jobbiga veckor. Jag kommer typ få prova på hur det är att vara en ensamstående småbarnsförälder. Jo så här är det. Owe har länge haft problem med domningar i händerna och har sökt hjälp för detta. Nu idag ringde läkaren och frågade när han ville bli opererad och owe tyckte så fort som möjligt. Vilket resulterade i en operationstid imorgon kl 10. Så han kommer vara sjukskriven i 6 veckor och inte kunna använda handen på några veckor heller. Jag kommer då vara den som handlar, tvättar, städar, matar lillan, byter alla blöjor, bär henne, tar alla nätterna i flera veckor. Själv. Plus passa upp på min karl som kommer ha ont och vara lite smått "handikappad"

Fyfan. Detta tär redan på psyket, men det ska väll gå det med

20120425

Publicerad 2012-04-25 10:39:15 i Allmänt,

Hej på er! Natten har varit sisodär. En del vaket. Ebba har käkat och somnat vid bröstet, sen sovit en timma eller två för att sen vakna igen för mat. PUH! Men det är ju ändå väldigt mysigt :)

Idag händer inte ett smack. Owe ska mecka bil då våran är trasig, och sen lacka fönsterbrädan till köket så vi får den på plats snart.

Imorgon har vi planer att besöka babycafét i kista :)

Ha en fin dag! Puss ♥

Tröttmössa

Publicerad 2012-04-21 19:09:47 i Allmänt,

Vi kom precis hem från en 2 timmars promenad. Skönt att få komma ut lite, och äntligen sover Ebba. Nu hoppas jag att jag hinner få middagen klar och att vi hinner äta innan hon vaknar och vill ha mat.
På menyn idag står baconlindad kycklingfilé med klyftpotatis. Smarrigt!

20120421

Publicerad 2012-04-21 12:47:54 i Allmänt,

Hej på er! Imorse fick jag min sovmorgon. Jag matade henne och sen tog owe henne och gick ut. 2 timmars sömn, ensam i sängen. LYX! Det känns direkt i kropp, huvud och framförallt på humöret när man fått sovit lite djupare. Men nu har vi haft en liten envis tjej som gärna vill vara uppe och hänga med mamma och pappa. Men vi vill hellre duscha, äta ifred osv haha! Owe försöker få henne och sova nu :)

Nu ska jag sätta mig med en kopp kaffe och börja skriva inbjudningarna till dopet :)

Ha en fin lördag! Puss ♥

20120420

Publicerad 2012-04-20 16:41:41 i Allmänt,



Nakenfis mys på morgonen!

Idag var vi till BVC. Lillstumpan väger nu 4820 g och är 55 cm lång. Lilla hjärtat ♥

20120419

Publicerad 2012-04-19 16:25:23 i Allmänt,

Hej på er! Här rullar allt på som det ska. Imorse fick Owe sova lite längre och ostört igen, så jag hoppas han kan göra detsamma för mig i helgen hehe. :) Jag har i skrivande stund precis tryckt i mig en findus låda. Fisk med mandel och potatismos. En av favvoriterna! ♥ Har en känsla av att middagen blir sen hehe. Ikväll kommer även Ebbas farbror på besök. Kan tänka mig att han är nyfiken på hur det går med lägenheten. Fast jag tror nog mest han vill snusa bebis haha :D

Imorgon är det dags för vägning på BVC igen. Sen åker vi och storhandlar. Dom hade extrapris på blöjor på Maxi denna vecka :)

Ha de fint! ♥

20120417

Publicerad 2012-04-17 13:04:38 i Allmänt,

Hej på er! Natten var ganska bra. Vi har fått sova lite :) Owe fick lite sovmorgon, jag tog upp Ebba vid 8 och höll oss inne i vardagsrummet. Babygymmet var poppis, där låg hon en bra stund. I skrivande stund ligger korven och sover och vi passar på att pyssla här hemma. Owe sätter handtag på luckor och lådor på garderoberna och jag håller på och plockar.

Nu ska jag fortsätta innan hon vaknar. På återseende :)

20120416

Publicerad 2012-04-16 20:42:13 i Allmänt,

Hej på er! Idag var vi till Astrid Lindgrens barnsjukhus med Ebba för hennes röntgen. Hon hade inte sovit mycket inatt eller på dan så hon var rejält trött när vi kom dit. Hon somnade som hon skulle och kunde göra undersökningen utan narkos till våran glädje :) Nu väntar vi på provsvar.

Imorgon blir vår skrutt hela en månad. Tiden går verkligen sinnessjukt fort men jag älskar det. Att vara mamma är det finaste och bästa jobb jag haft.

Nu vet ni att vi lever ;) Puss på er ♥

20120413

Publicerad 2012-04-13 10:34:21 i Allmänt,

Hej på er! Jäklar vilken dag vi hade igår. Vi är på jakt efter en tv möbel hem och lite annat smått och gott. Så igår tog vi vårt pick och pack och drog iväg. Jag hade då matat Ebba så hon var väldigt trött. Men hon höll sig vaken första stoppet som blev Chilli, och andra stoppet som var Rusta. Hon var hyffsat lugn och sa inte så mycket, mest stirrade på allt spännande. Sen skulle vi till Ikea. Efter typ 20 min fick jag ta upp henne i famnen för hon var så arg. Vi gick och bytte blöja och satte oss och ammade och jag och Owe fick fika. Men tror ni hon sov sen då. Nej nej, hon skulle vara med. Hon var vaken hela dagen! Puh!!
Väl hemma var ingenting bra. Jätte ont i magen hade hon. Och röd om rumpan. Efter en massa mat, måååånga blöjbyten, ett bad och insmord rumpa så somnade hon vid 21.30. Och vet ni, hon vaknade inte igen förns 04.30. Snacka om lyx!

Idag känner jag mig som en ny människa. Owe och Ebba ligger kvar och myser i sängen så jag har fått ätit frukost i lugn och ro, tagit en lång dusch och fått i mig kaffe. Fler sånna dagar tack!

Idag ska vi försöka fixa lite mer här hemma. Vi ska inte åka någonstans iallafall. Ebba behöver lite vila. Vår nyfikna lilla tjej. Imorgon bär det av till Södertälje igen för födelsedagsfika :)

Vi var till BVC här om dagen, och jäklar vad hon växer!

När hon föddes:

Vikt: 4095g
Längd: 50 cm
Huvudomfång: 35 cm

Kontroll 11/4:

Vikt: 4500g
Längd: 54 cm
Huvudomfång: 37,9 cm

Ebba hade gått upp hela 270 g på 8 dagar! Jag har nog grädde i mina tuttar! Haha!

Ha en fin helg alla ni. Och håll tummarna för oss på måndag, då är det dags för magnet röntgen.

Puss på er ♥

20120405

Publicerad 2012-04-05 11:52:52 i Allmänt,

Hej kära vänner! Igår kväll hade vi en jobbig liten tös här hemma. Hon vägrade sova och var vaken i 6 timmar och praktiskt taget satt fast vid min tutte. Fruktansvärt jobbigt, idag är jag öm hehe. Sen när hon somnade var det lite som skulle göras här hemma så när jag och Owe väl kom i säng fick vi sova en timma innan hon vaknade igen och skulle ha mat. Sen var hon vaken i 2½ timma innan hon somnade om. Puh! Hon är en bestämd liten donna hehe.

Nu är Owe utan jobb igen, så han passar på att mysa lite extra med Ebba. Jag tycker det är guld värt att ha han hemma. Idag gick dom på promenad på morgonen så jag hann duscha, tvätta, diska, damma och dammsuga lite grann. Jätte skönt men det var konstigt att va ensam, det var första gången för min del. 

Tack för era kommentarer i förra inlägget, det värmer :) Vi väntar fortfarande på tid till sjukan.

Idag har vi inga planer. Känns bra då vi haft fullt upp på sistonde. Flera besök har vi haft, bvc sköterskan har varit här, vi har varit och shoppat en massa, vart till familjerätten och ordnat med faderskap osv. Så idag blir det att ta igen lite sömn och försöka städa. Se om vi får upp gardinstänger och fönsterbrädor i köket också. Man får ta det lite pö om pö :)

Ikväll blir det en spännande middag. Vi ska göra ölrumpekyckling med klyftpotatis. Nån som provat denna spännande rätt?



Hoppas ni har en härlig dag! Ta hand om er :) Puss ♥

Om

Min profilbild

Linnéa

Min blogg handlar om mitt liv som småbarnsförälder. Jag bor i Akalla, en förort till Stockholm tillsammans med min sambo Owe och tillsammans har vi dottern Ebba som kom till världen 120317. Hoppas du finner den intressant. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela