linneamariak

Sambo-Småbarnsförälder-Virrpanna

20111031

Publicerad 2011-10-31 18:07:19 i Allmänt,

Här har det varit lugnt på blogg fronten. Vi har mest tagit det lugnt här hemma och myst en massa. Igår var vi även iväg till Tyresö för att fira Tina som fyllde 39 år :)

Idag är jag riktigt trött. Gick upp kvart över 7 för att vi skulle få hit hantverkare som skulle kolla ventilationen. Dom skulle komma mellan 7.30-16.30. Jag verkligen hatar dessa tider. Tack och lov döck dom upp vid 12 iallafall. Jag passade på att hänga med Steivor och Tuva till öppna förskolan på eftermiddagen.

Nu blir det lite matlagning. En favorit blir det, nämligen: Biffstroganoff!!:)

20111028

Publicerad 2011-10-28 12:41:36 i Allmänt,

Det är en väldigt grå trist fredag. Här har det inte hänt mycket denna morgon, låg kvar i sängen tills klockan nästan slog 11. Jag är sååå trött för jämnan. Snart ska vi åka och handla lite, vi jobbar på att tömma frysen. Dags att frosta av den, så vi behöver komplitera lite grann så man får hela måltider hehe. Ikväll blir det lite grekiskt till middag. Kycklingfilé, grönsaker, feta, tzatziki i pitabröd. Mums! :) Jag ska försöka övertala gubben min att svänga förbi en godis affär vi har här uppe med hur många sorter som helst! Dock är det extremt svårt att plocka lite grann ;) Blir säkert en jätte påse haha!

Puss på er ♥

20111027

Publicerad 2011-10-27 11:39:52 i Allmänt,

Halloj! Hände inte mycket igår, var bara trött, där av ingen uppdatering. Vi hade tvättstuga här hemma och hyrde den nya Pirates filmen. Den var ganska bra tycker jag :)

Idag är det riktigt grått och trist ute! Ska snart gå över till Steivor och tuva och dricka lite kaffe. Alltid trevligt och snacka lite skit :) Får se om Camilla och Dinos kommer över också. Det är så mysigt att få umgås med dessa små söta troll :) T'nk att dom snart fyller 1 år, jäklar vad tiden går!

Hoppas ni alla får en fin dag i höstrusket! ♥

Barnvagn

Publicerad 2011-10-25 17:37:05 i Allmänt,

Nu är vagnen beställd! Jag har velat massor fram och tillbaka över färgen, men nu känner jag att vi valt helt rätt. Idag blev vi en sittvagn, ligg del, skötväska, åkpåse mm rikare. Och vi hittade även tapeter till vardagsrummet och sovrummet. Nu längtar jag efter att nycklarna till nya bostaden! Här har ni våran fina vagn :)




20111025

Publicerad 2011-10-25 09:57:58 i Allmänt,

Godmorgon finingar! Strax skall jag inta min frukost, efter det ska vi åka iväg en sväng. Idag ska vi beställa barnvagnen och så ska vi kika lite på tapeter :) Super!

Hoppas ni alla får en fin dag ♥

Cravings!

Publicerad 2011-10-24 17:16:58 i Allmänt,

Åhhh ett sånt sug efter vanilj munkar, kalas puffar och drömsemlor (sånna med vaniljkräm istället för mandelmassa)!! Köpte munkar och kalas puffar iallafall, hittade även semlor på vårat Ica men jag tänkte att "nån motta får det väl vara" Men skulle någon där ute baka lite drömsemlor får dom gärna komma och lämna några till mig! Hihi!! ♥

20111024

Publicerad 2011-10-24 11:36:52 i Allmänt,

Dåligt uppdaterat av mig i helgen, men det har sina orsaker. I fredags efter vårat besök hos BM så åkte vi iväg en sväng till Arninge, var in till några butiker och handlade mat på Willys. På vägen hem fick jag en hejdundrades huvudvärk så när jag kom hem var det bara vila som gällde. Klarade inte ens av att titta utan kände då att jag hade så ont att jag skulle kräkas när som. Var det migrän kanske? Sov en timme, resten av kvällen spenderades i soffan. Klarade dock av att göra en gormet middag till Owe, grekiska färsbiffar med hemgjord potatis gratäng. Själv fick jag inte i mig mycket.

I lördags gick vi upp tidigt och gjorde en familjeutflykt till Thun´s varuhus. Det blev Owe, jag, svärmor och svärfar, svåger med sambo och barn som stack iväg över dan. Thuns är ett varuhus närmare Uppsala där du kan hitta lite allt möjligt. Allt från märkeskläder till husgeråd. En trevlig tripp som avslutades med middag hos svärisarna. Riktigt smarrigt! Och skönt att slippalaga mat :P

Igår var både jag och Owe helt slutkörda. Owe var ännu mer förkyld än tidigare, och ni vet ju hur karlar kan vara när dom är det ;) Vi slappade i soffan heeela dagen och åt en våffel lunch. Vid halv 5 tog vi bilen in till Vasastan och köpte oss en begagnat skötbord. Ännu en sak på inköpslistan att stryka över :) Stannade även till på Maxi och köpte mer mediciner innan vi åkte hem och åt rester från i fredags. Och satan vad gott det var! Jag var riktigt glad att det fanns kvar till mig hehe

Idag blir det en lugn dag igen. Jag var iväg på morgonen och lämnade blodprov på vårdcentralen. Min BM var inte riktigt nöjd över min sköldkörtel. Så ev ska jag få tabletter för ämnesomsättningen och de känns jätte bra. Kunde ev gå ner några kg till av dom, det tackar jag inte nej till hehe.

Lovade även en magbild, så här kommer den:



V.21(20+4)

Vi fick vårat datum i fredags också. Pyret är beräknat den 6/3-2012

20111021

Publicerad 2011-10-21 10:33:09 i Allmänt,

Nu ska vi strax bege oss in till Kista för vårat BM besök. Sen ska vi handla lite inför helgen! Vi hörs sen ♥

20111020

Publicerad 2011-10-20 21:07:04 i Allmänt,

Har precis tittat på Drömmen om ett barn, och jag blir alltid lika berörd. Ett helt fantastiskt program. Imorgon ska vi träffa våran härliga barnmorska igen :) Jag har skrivit en liten lista på saker jag vill fråga. Imorgon får vi även vårat BF datum. Så spännande! :) Måste även fråga vart nånstans vi är i graviditeten, jag tror vi är i v.20+0. Spännande! Kanske är dags för en mag bild också, så jag lägger upp en imorgon :)

Puss på er ♥

20111019

Publicerad 2011-10-19 16:47:10 i Allmänt,

Jag lever fortfarande. Men knappt det ibland. Jag är så fruktansvärt trött på att vara sjuk och inte känna att man ens är på bättringsvägen. Vaknade strax efter 7 imorse av att jag hostade så jag knappt fick luft. Det var bara att gå upp och göra sina morgon bestyr innan jag hostade så jag kräktes... igen...

Jag var till läkaren igår igen. Efter att hon lyssnat på lungorna, kollat i örat och kollat sänkan så fick jag åter igen höra att inga mediciner direkt biter på det här. Att den är väldigt långdragen iår. Att jag ev kan se fram emot att hosta i upp till 3 månader. Kul. Jag fortsatte bråka med henne lite, och jag sa det att det kan ju inte vara direkt bra för bebisen att stutsa runt så mycket i magen, men hon trodde inte att det gjorde något. Jag ska iallafall ta upp detta med BM på fredag när vi ska dit igen. Efter lite tjat fick jag antibiotika utskrivet iallafall, om jag ville ta ut det men läkaren trodde inte att de skulle hjälpa. Klart som korvspad att jag tog ut det, jag provar allt för att bli av med detta. Så nu blir det 3 gr Kåvepinin om dagen ett tag framöver.

Älsklingen min stack iväg till Tyresö idag för att hjälpa bror sin med lite saker. Så jag passade på att kolla på en riktig snyftare medans jag var själv. Dagboken blev det, och oj vilken film det är. Den är lika bra varje gång. Tårarna och snoret sprutade genom hela filmen. Jag tycker verkligen att denna film visar vad äkta kärlek är. Att den man älskar, den som verkligen är han med stort H, går man genom eld och vatten för. Det är ens bästa vän, den man verkligen kan berätta allt för. Den man vill berätta allt för.

Så känner jag verkligen för Owe. Utan han är jag inte hel. Utan han känner jag mig inte hemma. Han är han med stort H. Jag har aldrig varit så säker på något i mitt liv tidigare. Jag kände väldigt tidigt att han vill jag leva med. Han får mig att vilja vara en bättre version av mig själv, varje dag. Han är min bästa vän. Jag älskar honom av hela mitt hjärta. Och nu väntar vi vårat första barn tillsammans. Det kunde inte vara bättre ♥

Hela jag sprudlar av kärlek idag. Jag tror bestämt att jag skall överraska honom med en bukett blommor tills han kommer hem. Jo, det ska jag.





20111017

Publicerad 2011-10-17 12:31:53 i Allmänt,

Mår uruselt idag. Har sovit kasst inatt, hostar som en tok och känner mig febrig. Uppdatrerar en annan dag

20111015

Publicerad 2011-10-15 11:43:34 i Allmänt,

Vi ska strax bege oss till Södertälje. Där blir det bla födelsedagsfika hos pappa, sen middag hemma hos mamma innan vi åker mot Globen för Ladies Night! Jag har en lång men rolig dag framför mig, får se hur länge jag orkar vara vaken bara ;)

Ha en fin lördag! Puss på er ♥

Kärlek

Publicerad 2011-10-14 18:48:00 i Allmänt,



Så här glad är jag! Jag har världens bästa sambo. Han åker iväg och parkerar bilen, medans jag packar upp varor. Han kommer hem, ställer sig och tar hand om disken och sedan gör maten mendans jag får ligga och mysa i soffan under en filt. Är inte det kärlek så säg? Jag älskar dig!! ♥

Underbara barn!

Publicerad 2011-10-14 16:52:01 i Allmänt,

Det var en ganska trevlig mässa :) Vi gjorde ett riktigt fynd! Vi köpte ett babyskydd från Britax för 799, istället för 1699:- Det kallar jag för en bra deal! :D Hittade även en mobil till spjälsängen och en fin nalle att ha där :) Plockade på mig en del gratis grejer också.

Ikväll ska jag och älsklingen käka kött, kroketter och beasås! Så smarrigt! Härligt med lite extra till helgen :)

Tror jag ska ta en liten fruktstund nu så jag klarar mig till middagen. Puss ♥ 

20111014

Publicerad 2011-10-14 09:33:40 i Allmänt,

God morgon! Frukosten är intagen och ska strax göra mig iordning. Sen bär det av till Älvsjö. Får se om vi hittar nått kul idag! :)

Stort grattis till min lille syster som fyller hela 13 år idag! Åren går alldeles för fort!

Puss på er ♥

Lägenheten

Publicerad 2011-10-13 19:59:36 i Allmänt,

Välkomna på visning av våran lilla lägenhet ;)

























Jisses vilken bildbomb det blev! Synd att jag inte har några "före" bilder. Vi har gjort en hel del i lägenheten. För att nämna några grejer : lagt parkett i sovrummet, väggar i hall och vardagsrum, byggt in klädkammare i sovrummet, byggt igen ingången till köket som förr var i hallen och kapat bardisken istället. Eller, vi och vi, det är ju Owe som gjort det mesta :P Men jag har fått vart med och provat iallafall hehe :)

20111013

Publicerad 2011-10-13 19:40:50 i Allmänt,

Vilken respons i förra inlägget! Jätte kul :D Mer sånt tack! Haha! Hoppas ni alla har haft en bra dag. Själv har jag tagit tag i en massa måsten och promenerat till Kista. Jag och Owe startade upp ett gemensamt konto så hädan efter så kommer vi att ha gemensam ekonomi :) Vuxen poäng!

Imorgon ska vi åka till Älvsjö och gå på Underbara barn mässan :) Ska bli jätte intressant och gå runt och titta på allt!

Fotat lägenheten har vi gjort också, bilderna kommer strax upp i ett separat inlägg :)

Puss på er! ♥

20111012

Publicerad 2011-10-12 10:29:38 i Allmänt,

Ny dag, nya tag. Jag orkade inte uppdatera något igår när jag kom hem. Var helt slut! Jag hittade födelsedags presenterna till Sara iallafall :)
Ultraljudet gick bra. Datorerna hade lagt av så hon kunde inte skriva in all data och få mitt bf datum, men nånstans 6-8 mars är det beräknat, istället för 10.e som tidigare :) Vi skulle få all sånn information hos min bm nästa gång istället. Vad skönt det var att få reda på att allt såg bra ut. Att hjärtat slog, att den har två armar och två ben, fingrar. Ryggen och huvudet såg också fint ut, och ingen gomspalt (tror det heter så). Dock var våran lilla plutt nått så fruktansvärt kameraskygg. Den låg med ansiktet neråt så hon fick böka med min mage för att få den att vända sig, vilket inte var det lättaste. Vi lyckades få en okej bild iallafall hehe. När hon tröck lite på magen så såg vi hur barnet sparkade till, och de kände jag! Såå häftig känsla! Nu känns allt lite mera på riktigt.
När vi väl kom hem åt vi en sen lunch, sen somnade jag i soffan, jag var totalt slutkörd. Och ont hade jag efter allt bökande i magen.

Får se vad jag hittar på idag. Ska träffa Steivor och Tuva iallafall. Sen funderar jag på att forografera hur lägenheten ser ut nu när den är klar. Skulle ni vilja se det? :)

Puss på er ♥

20111011

Publicerad 2011-10-11 10:18:17 i Allmänt,

Hej mina vänner!

Idag är det äntligen dags för: ULTRALJUD!! Ska bli så skönt att se att hon/han lever, har armar och ben osv. Då kan jag känna mig lite mera lugn sedan. Ska även leta reda på en födelsedagspresent till min syster som fyller hela 13 år på fredag. Jisses amalia! Hon var nyss en bebis ju.

Vad ska ni hitta på en dag som denna?

Puss på er ♥

20111010

Publicerad 2011-10-10 22:26:29 i Allmänt,

Gokväll kära vänner! Hoppas allt är bra med er. Själv rullar allt på. Idag har vi plockat det sista, och fluffat kuddar inför en privat visning som våran mäklare skulle ha för några intressenter. Och vet ni, den vart såld! Vi slipper att ha visning och fotografering och allt sånt. Känns jätte skönt att ha det överstökat. Vi var iväg till Husman&Hagberg och skrev på kontraktet nu på kvälls kvisten.

Idag firar jag och Owe 2½ år tillsammans. Dessa år har gått så himmla fort! Jag älskar han mer och mer för varje dag som går. Och jag är väldigt tacksam över att han älskar mig lika mycket tillbaka.
Tänk, om ett halvår sitter vi han och jag med en liten i famnen. Då är vi 3 ♥

20111007

Publicerad 2011-10-07 14:03:16 i Allmänt,

Halloj. Orkade aldrig uppdatera igår. Var till läkaren på förmiddagen och kollade hostan. Fick inga mediciner, då det jag kunde fått eventuellt kunde skada barnet. Så jag får låta det gå över av sig självt. Jag var riktigt arg på situationen och less på allt när jag kom hem. Tack och lov hade jag älsklingen hemma som kunde trösta. Fick känna på en panik ångest attack också, det var jätte länge sedan sist men lika läskigt varje gång.

Gravititets illamåendet skulle jag ta med BM igen, då inte tabletterna hjälper.

Ikväll blir jag ensam hemma, det är nämligen dags för öl och whiskey mässan. Owe brukar gå med en lumpar kompis varje år. Så jag ska passa på att mysa för mig själv, äta gott till Idol och så ska jag hyra film :)

Är grymt sugen på julmust så jag hoppas jag hittar det på Ica! 

På onsdag är det dags för fotografering av lägenheten :) Redan på måndag blir det en privat visning då det är några som är jäte intresserade. Spännande!! 

Puss & Kram ♥ 

20111005

Publicerad 2011-10-05 14:01:36 i Allmänt,

Idag blir det ingen rolig uppdatering. Mår riktigt kasst. Sjukt förkyld och hostar som en tok. Har gjort slut på 2 flaskor hostmedicin nu. Dessutom har inte mitt illamående gett med sig och jag kräks fortfarande. Trotts att jag fått medicin mot detta.

Väntar just nu på att vårdcentralen ska höra av sig. En tid hos läkaren känns som ett måste. Jag klarar inte mer.

På återseende

Umami

Publicerad 2011-10-03 22:14:25 i Allmänt,

Juste! Jag beställde en Umami kudde från Jollyroom här om dagen :) Så snart är den hos mig! Ska bli så skönt att kunna ha den i sängen. Det är lite obehagligt att sova på sidan när magen "tippar" över.

Längtar tills på tisdag nästa vecka, är det dags att få se bebisen. :)

Jag är i vecka 18 (17+3) nu. Tänk, snart halvvägs!! :D

...

Publicerad 2011-10-03 20:43:16 i Allmänt,

Här kommer bilder på skorna jag köpte :) Blev 2 par vinterskor och ett par höstskor. Känndes skönt att skämma bort sig själv lite. Det var ett tag sedan :)







Imorgon ska vi ta en sväng till Ikea i kurvan och sen åka och hämta våra vinterdäck hos bilhandlaren i Tumba.

Puss på er ♥ 

20111003

Publicerad 2011-10-03 13:09:00 i Allmänt,

Hej på er! Idag händer inget händelserikt. Lite tvätt, plock, packning och rensning av saker. Vi måste förbereda inför fotograferingen som kommer att äga rum nästa vecka.

Som utlovat kommer jag lägga upp bilder på skorna lite senare :)

Hoppas ni alla mår bra ♥

Bilder

Publicerad 2011-10-02 21:18:16 i Allmänt,

Igår passade vi på att njuta av det fina vädret ute vid Bögsgård med Filip, Steivor och Tuva. Här kommer lite bilder :)













Efter vi var klara där ute så åkte vi till Stinsens köpcentrum där jag shoppade loss på skopunkten. Bilder kommer på det imorgon :)

Ha en härlig kväll alla! ♥

20111002

Publicerad 2011-10-02 12:39:05 i Allmänt,

Och så var vi inne i oktober! Jag tycker åren bara går fortare och fortare! :)

Helgen har spenderats med handling, god mat, bondgård, härliga vänner, soffmys och en massa snor (yes, fortfarande förkyld)

Bilder kommer upp lite senare (dock inte på snoret!) ;)

Puss ♥

Om

Min profilbild

Linnéa

Min blogg handlar om mitt liv som småbarnsförälder. Jag bor i Akalla, en förort till Stockholm tillsammans med min sambo Owe och tillsammans har vi dottern Ebba som kom till världen 120317. Hoppas du finner den intressant. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela