linneamariak

Sambo-Småbarnsförälder-Virrpanna

20110826

Publicerad 2011-08-26 14:26:17 i Allmänt,

Hej alla fina! Idag kommer mamma och min bror över på middag, det vankas fläskfilé pasta och lite glass på det :) Imorgon blir det Skansen. Ha en fin dag!

En dag i stan

Publicerad 2011-08-25 21:03:00 i Allmänt,

Läkar besöket gick fin fint idag, örat läker som det ska. Jag ska dock hålla för näsan och blåsa, ni vet sådär så det knäpper till i öronen många gånger per dag för att de ska bli bra. Efter besöket åkte jag direkt in till stan för en dejt med Sandra, det vart shopping, lunch i kungshallen, en fika på Cupcake Stockholm och så lite mera shopping. En super trevlig dag. Tack Sandra!

Mina fynd: Poncho och skärp från Åhléns, toppen från H&MHoppas ni haft det bra ♥

20110825

Publicerad 2011-08-25 09:10:56 i Allmänt,

Nu drar jag till vårdcentralen, sen in till stan för att dejta Sandra. Ha en fin dag! :)

Updatering!

Publicerad 2011-08-24 20:53:56 i Allmänt,

Dagens promenad var en välbehövlig historia. Det var väldigt skönt att komma ut och röra på sig. Efter 3-4 km i kuperad terräng samt lite offroad körning med barnvagn så var jag helt färdig när jag kom hem. Ett stort tack till min älskling som gjorde middagen idag. Det är alltid lyx att slippa laga mat :) 

Nu längtar jag tok mycket efter våran lilla bebis!! Jag är så nyfiken på hur skrollan kommer att se ut och vara mest lik. Om det är en han eller hon. Vad tror ni? :) Det är inget vi kommer att ta reda på så jag hoppas att vi slipper råka se något sådant på ultraljuden. 

Det är verkligen en helt ny värld som öppnats. Det är så mycket som man inte tänkt på innan ett barn kom med in i bilden. Det ska skaffas barnvagn, bärsele, skötbord, spjälsäng, mammakläder, amningsbehåar, amningskudde, babyskydd mm. Sååå mycket grejer, men det är även såå roligt också! 

  

Gravid vecka 12

Barnet

Nu finns det mesta på plats och fostret koncentrerar sig på att växa. Det börjar växa hår på kroppen som ska skydda huden. Naglar har vuxit ut på tår och fingrar.

All näring går via moderkakan till fostret så glöm inte att tänka på vad du äter och dricker. Det kan både öppna och stänga munnen och producerar flera egna hormoner.

Längd huvud till stjärt 60 mm.

20110824

Publicerad 2011-08-24 11:22:42 i Allmänt,

Hallå på er! Hoppas ni alla har en bra dag :) Idag blir det en prommis ute i Haga parken med Steivor och lilla Tuva. Har tagit ett litet snack med dom på vårdcentralen också, då jag fortfarande är döv på de örat där jag hade öroninflammation. Så imorgon kl 10 var jag välkommen tillbaka :)

Nä nu blir det mellis och sen häng i Haga!

20110823

Publicerad 2011-08-23 20:02:14 i Allmänt,

Inte hänt mycket idag, tvättat lite och plockat här hemma. Sen åt vi middag hos svärmor där även min svåger var med hans dotter. Nu har jag lite egentid då Owe gått över till Filip. En härlig kväll! :)

20110822

Publicerad 2011-08-22 12:13:55 i Allmänt,

Nu är jag hemma igen efter läkarbesöket. Så nu är jag sjukskriven i 6 veckor framöver, efter det är det dags att träffa läkare igen. Men som det ser ut så blir jag hemma under hela graviditeten.

Nu blir det att prata med chefen, försäkringskassan, ansöka om graviditets penning (nån som vet hur man gör det?) osv. 

Ha en bra dag! :)  

20110821

Publicerad 2011-08-21 22:43:08 i Allmänt,

Go´kväll!

Det är inte många som undgått min roliga nyhet, att jag väntar barn! Det är super roligt! Så hur mår denna blivande mamma? Jo, hon har mått ganska uselt den här sommaren. Väldigt mycket illamående. Jag har inte kunnat äta så mycket, och så har jag varit ruskigt trött. Men man gör det bästa av situationen och jag har tagit dagen som den kommer :)

Vi har skrivit in oss hos på Mama Mia, en mvc i Kista. Dock hade dom inga lediga tider så jag har fått gå inne i stan men ska snart byta tillbaka :) Inskrivningen gick bra, och även läkarbesöket där jag fick göra ett vaginalt ultraljud. Superkul att få se lille skrollan, den blev lite mer verkligt då :)

Jag har kommit underfund med att mitt jobb + en graviditet inte går hand i hand så jag har fått ett intyg ifrån min arbetsgivare där det står att det inte går att flytta om mig till andra arbetsuppgifter. Så imorgon är det dags för ett läkarbesök igen, då vi ska prata om min arbetssituation. Förhoppningsvis så får jag en sjukskrivning. Det skulle kännas allra bäst för min del.

Helgen hemma hos Kinnunen/Lundgren har annars varit lugn. Vi har kollat lite mer på barnvagnar, skötbord, babyskydd till bilen osv. Bra att veta vad kalaset kan gå loss på. Många lappar blir det! Men shopping är kul :P Idag har jag köpt mig ett gravidbälte till bilen som gör det säkrare för bebisen i magen om vi skulle krocka. Jag har även rensat garderoben, jag har redan märkt att jag inte kan ha alla kläder, så dom var bara att packa ner i en väska :) Så har jag tagit hand om disken och gjort mat som idag blev grekiskt. Kycklingfilé i bröd med tzatziki, feta ost och en massa grönsaker. Smarrigt!
Natti ♥

Om

Min profilbild

Linnéa

Min blogg handlar om mitt liv som småbarnsförälder. Jag bor i Akalla, en förort till Stockholm tillsammans med min sambo Owe och tillsammans har vi dottern Ebba som kom till världen 120317. Hoppas du finner den intressant. Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela